INFÖR NEW ORLEANS RESAN 2016

Ovan: Den legendariska bilden av The Buckaroos i samband med inspelningen av NOLA 1998. Du kan se fler bilder från resan 1998 under fliken Bildgalleri.

Inför 2016 års resa har vi försökt samla en del av de viktigaste tipsen/sevärdheterna.

Några självklara tips:

Börjar med det viktigaste; musiken.

Ett helt osannolikt ställe som ni inte får missa är Rock´n Bowl. https://www.rocknbowl.com/ Cirka 20 taxidollar bort från French Quarter (vet inte var ni skall bo, men antar nära eller i French Quarter).Tänkt dig KB kombinerat med en bowlingbana från 50-talet och en gigansisk bar mitt i. Brukar vara bra musik av lokala storheter. I våras såg jag en fantastisk tribute to Bobby Charles m bl a Dr John här. Tvingade dit två kompisar som blev helt lyriska.

Annan klassisk mark som inte får missas är ju Tipitinas. https://www.tipitinas.com/

Cirka 20 taxidollar bort. Får inte missas. Har man tur kan det spela riktigt bra band här

Något som kanske låter turistigt, men som jag inte tycker man bör missa är Preservation Jazz Hall i FQ. https://www.preservationhall.com

Andra bra musikställen är Maple Leaf Bar eller Howlin Wolf.

House of Blues kan ha stora och bra akter. De har även Gospel Brunch på Söndagar som jag tycker man kan rekommendera, dock en hel del turister här, men ändå.

Mat är ju som bekant en annan viktig sysselsättning i The Big Easy.

K-Pauls https://www.chefpaul.com/site.php är ju en institution. Jag har inte varit där på 15 år nu, men den är ju klassisk och lär stå sig. Gumbo Shop, också inne i FQ är stabil och bra.

I våras åt vi på The Qourt of Two Sisters på Royal Street. Bra. Över huvud taget är nog Royal Street det roligaste gatan vad gäller barer och shopping.

Bourbon Street kommer ni inte att kunna undvika, men på tvärgatorna finns en hel del OK små barer.

En gata som på senare år seglat upp som riktigt Hip är Frenchmen Street. Hit måste ni gå. Känns genuint och bra. Mycket studenter och en yngre publik. Barer som Snug Harbour https://www.snugharbourrestaurant.com/ t ex brukar bjuda på bra musik. (fråga efter en lokal öl, LA 31 -riktigt go. Annars är det den andra lokala ölen Arbita, i olika former, som är bäst.

Antar att du har kollat serien Treme. I vilket vall bör ni ta er till denna stadsdelen, gångavstånd från FQ. Här kan man passera igenom Louis Armstrong Park. I Treme ligger en suverän lite restaurangpärla (som även var med i några GTremeavsnitt) som heter https://www.yelp.com/biz/lil-dizzys-cafe-new-orleans

Genuin NQ-mat som inte får missas. Nu är ni även nära Ernie K Does gamla hem, och ibland är här öppet för allmänheten.

Ett andningshål kan vara att en förmiddag ta spårvagnen från Canal/Bourbon till Lafayette Cemetery No. 1 på 1400 Washington avenue. När ni hoppar av på denna hållplatsen finns det ett trevlig café med en bokhandel intill. Mysigt

Ett annat mitt-på-dagen nöje är att ta en flodtur på Mississippifloden med klassiska Hjulångaren Natchez.

Om man har gott om tid kan det ju vara kul att ta en flodtur ut i Swampen, det kräver dock en hel dag.

Några bra sidor/stationer

https://www.offbeat.com/

Världens bästa lokalradiostation, missa inte:

https://www.wwoz.org/