Blogg

Program 2019

The Buckaroos spelschema för 2019 ser f n ut så här:

2 mars Folk & Rock

29 juni Solhällan

28 juli Limhamns Hamnfestival

31 augusti Alnarp (privat spelning)

13-14 december Victoria Teatern Malmö

Läs mera

Resan till New Orleans har börjat!

Den 27 april åker The Buckaroos med crew till The Big Easy! Nedräkningen startade på allvar i veckan - då dels vi fick klart med inspelningsmöjligheter och dels så släpptes artistlistan till den andra helgen för The Jazzfest.

Vi kommer att spela in i Lars Edegrans studio på Decateur Street. Lars Edegran flyttade som 22 åring från Sverige till New Orleans 1966 och är en legend inom framför allt Ragtime och Jazz. Tanken är att The Buckaroos skall göra ett liveframträdande också, men detaljerna är inte klara för detta.

Själv har jag roat mig med att titta på gamla bilder från vår förra New Orleans-resa 1998, en del finns publicerade under fliken Bildgalleri. En del har hänt sedan dess; Studion vi spelade in i, Chez Flames, ägdes och rattades av Keith Keller. (Keller finns med på en av bilderna i Galleriet.) Han var en ganska välgödd kille, skulle tippa på runt 120 kg. Ganska butter. Kommer aldrig att glömma Harry Simoneaux (Johnnie Allens saxofonist - Johnnie och Harry gästade på NOLA-inspeningarna 1998) kommentar när Harry gjorde entré i Studion: Harry som själv var ganska storväxt och kraftig, utbrast, innan han sa hej till Keller - "Man you´re fat!". 

Tyvärr dog Keller 2006.

De som inte har möjlighet att följa med på vår fantastiska resa kan trösta sig med att lyssna på den lokala New Orleans-radiostationen www.wwoz.org som sänder live dygnet runt.

96 dagar till avresa!

Jalle Olsson

Läs mera